Roemenie

Roemenië : een weelde aan activiteiten te doen en te bezichtigen

Roemenië biedt een grote variëteit aan activiteiten. Het aantal te bezichten plaatsen en de hier aanwezige archituur, musea en kunstgalleries zijn enorm. In de wintermaanden zijn er in de traditionele berggebieden volop ski-mogelijkheden, terwijl in de zomermaanden, met een gemiddelde temperatuur van 30 tot 35 graden, er tal van strandmogelijkheden zijn aan het gehele Zwarte Zee kustgebied.

U kunt wandelen door nog niet door de mens aangetaste uitgestrekte landschappen, waar de rivieren nog helder en schoon zijn of u maakt een boottocht door de 5.165 km2 water wildernis van de Danube Delta om pelikanen of andersoortige zeldzame vogels te bezichtigen in hun natuurlijke omgeving tussen de losdrijvende rieteilanden.

De naam “Roemenië” herinnert aan het feit dat in de geschiedenis het oude Romeinse Rijk een grote invloed heeft gehad op dit land. Monumenten uit dit tijdperk staan er nog steeds. Er zijn gouvermentale forten, Byzantijnse beschilderde kasten en gedecoreerde huizen te bezichtigen. Dracula’s kasteel is slechts één van de vele honderden facinerende kastelen en/of paleizen,welke dit land herbergt.U kunt getuige zijn van volksfestivals in Transylvania, welke nog echt van origine zijn en niet speciaal georganiseerd worden voor de toerist. In Boekarest, ookwel het “Little Paris of the East” genoemd bevinden aanwezig zijn bij eerste klas opera’s en concerten, continue kunst exposities, schitterende museums en gallerieen. Het omringende landschap van Boekarest is eveneens schitterend met haar vele oude kastelen, bosgebieden en meren. Actieve (watersporten, vissen, speleologie,etc) en niet actieve ontspanningsmogelijkheden, zoals restaurants, disco’s, nachtclubs zijn er in Roemenie velerlei.

Roemenië is een land met een grote reeks hotels, goede interne verbindingen met spoor, vliegtuig en / of bus en nog tegen zeer acceptabele prijzen